کدام مواد غذایی باعث خواب آلودگی می شوند؟
خوابآلودگی پس از صرف غذا تا حد زیادی بر اثر غذاهایی که میخوریم، ایجاد میشود و راحتترین راهحلش یک چُرت کوتاه ده تا ۱۵ دقیقهای است که البته خیلی اوقات امکانپذیر نیست، اما میتوانید با تغییراتی کوچک در انتخابهای غذایی خود از شدت این خوابآلودگی بکاهید.
مواد غذایی زیر باعث ایجاد احساس خوابآلودگی میشوند:
بادام سرشار از تریپتوفان است. این آسیدآمینه موجب تحریک ترشح هورمون خوابآور ملاتونین میشود. بادام همچنین حاوی منیزیم فراوان است که باعث شل شدن عضلات و احساس خوابآلودگی میشود.
لبنیات
مصرف لبنیات برای حفظ سلامت استخوانها ضروری است، اما در نحوه مصرف و زمان مصرف لبنیات باید بسیار محتاط باشید. محصولات لبنی حاوی اسیدآمینه تریپتوفان و نیز سرشار از کلسیم هستند؛ این ترکیبات در ایجاد احساس خوابآلودگی مؤثر شناخته شدهاند. پنیرهای سِفت از لحاظ ایجاد خوابآلودگی قویترند، زیرا از کلسیم نسبتا بالاتری برخوردارند. جالب است بدانید مصرف پنیر با نان خوابآلودگی بیشتری ایجاد میکند، چون تأثیر تریپتوفان در حضور کربوهیدراتها پررنگتر میشود.
موز
قند موجود در موز موجب دسترسپذیرتر شدن تریپتوفان برای مغز میشود. موز همچنین سرشار از پتاسیم و منیزیم است که هردوی این مواد معدنی در شل شدن عضلات و ایجاد احساس خوابآلودگی نقش دارند.
گردو
گردو نیز تا حدودی موجب خوابآلودگی میشود، البته نه به اندازه بادام، زیرا در گردو، تریپتوفان کمتری نسبت به بادام یافت میشود، اما مطالعات نشان داده است مصرف گردو موجب افزایش سطح هورمون ملاتونین در خون میشود.
گیلاس
این میوه بسیار لذیذ بهعلت افزایش سطح ملاتونین موجب خوابآلودگی میشود؛ البته، مصرف چند دانه گیلاس بیتأثیر است، اما مثلا یک لیوان آب گیلاس میتواند خوابآلودگی ایجاد کند.
بابونه
بابونه، حاوی اسیدآمینه گلیسین است که موجب آرامش سیستم عصبی و شل شدن عضلات میشود؛ بنابراین، در مصرف چای بابونه محتاط باشید.
تخم کدو
تخم کدو حاوی مقادیر فراوانی تریپتوفان، روی و منیزیم است. تمامی این مواد دارای اثر آرامبخش روی سیستم عصبی است و موجب شل شدن عضلات میشوند.
جوی دوسر
جوی دوسر حاوی تریپتوفان، ویتامینهای گروه B، منیزیم و کلسیم است. همانطور که پیشتر نیز گفته شد، این مواد در ایجاد احساس خوابآلودگی نقش دارند. اگر نمیخواهید پس از صرف صبحانه خوابآلود باشید، جوی دوسر را حداقل با شیر، موز یا بادام که دارای خاصیت آرامبخش هستند، مصرف نکنید.
برنج
برنج سفید دارای شاخص گلایسمی بالاست و بههمین علت موجب خوابآلودگی میشود، اما نه فورا، بلکه بعد از سه تا چهار ساعت. اثر خوابآلودگی برنج جاسمین زیاد است و توصیه میشود در مصرف این نوع برنج محتاطتر باشید.
ماهیهای چرب
اسیدهای موجود در بسیاری از انواع ماهیها مانند سالمون، تُن و سایر ماهیهای چرب سرخشده موجب تشدید ترشح ملاتونین میشوند. این اسیدها همچنین سطح هورمون استرس خون را کاهش میدهند و از این رو، باعث ایجاد رخوت و خوابآلودگی میشوند.
ارسال در واتساپ ارسال در تلگرام
بازدید: 1450
تبلیغات متنی
خواص میوه ها و گیاهان
مطالب مرتبط
آرشیو ماهیانه
- فروردین ۱۴۰۳
- اسفند ۱۴۰۲
- بهمن ۱۴۰۲
- دی ۱۴۰۲
- آذر ۱۴۰۲
- آبان ۱۴۰۲
- مهر ۱۴۰۲
- شهریور ۱۴۰۲
- مرداد ۱۴۰۲
- تیر ۱۴۰۲
- خرداد ۱۴۰۲
- اردیبهشت ۱۴۰۲
- فروردین ۱۴۰۲
- اسفند ۱۴۰۱
- بهمن ۱۴۰۱
- دی ۱۴۰۱
- آذر ۱۴۰۱
- آبان ۱۴۰۱
- مهر ۱۴۰۱
- شهریور ۱۴۰۱
- مرداد ۱۴۰۱
- تیر ۱۴۰۱
- خرداد ۱۴۰۱
- اردیبهشت ۱۴۰۱
- فروردین ۱۴۰۱
- اسفند ۱۴۰۰
- بهمن ۱۴۰۰
- دی ۱۴۰۰
- آذر ۱۴۰۰
- آبان ۱۴۰۰
- مهر ۱۴۰۰
- شهریور ۱۴۰۰
- مرداد ۱۴۰۰
- تیر ۱۴۰۰
- خرداد ۱۴۰۰
- اردیبهشت ۱۴۰۰
- فروردین ۱۴۰۰
- اسفند ۱۳۹۹
- بهمن ۱۳۹۹
- دی ۱۳۹۹
- آذر ۱۳۹۹
- آبان ۱۳۹۹
- مهر ۱۳۹۹
- شهریور ۱۳۹۹
- مرداد ۱۳۹۹
- تیر ۱۳۹۹
- خرداد ۱۳۹۹
- اردیبهشت ۱۳۹۹
- فروردین ۱۳۹۹
- اسفند ۱۳۹۸
- بهمن ۱۳۹۸
- دی ۱۳۹۸
- آذر ۱۳۹۸
- آبان ۱۳۹۸
- مهر ۱۳۹۸
- شهریور ۱۳۹۸
- مرداد ۱۳۹۸
- تیر ۱۳۹۸
- خرداد ۱۳۹۸
- اردیبهشت ۱۳۹۸
- فروردین ۱۳۹۸
- اسفند ۱۳۹۷
- بهمن ۱۳۹۷
- دی ۱۳۹۷
- آذر ۱۳۹۷
- آبان ۱۳۹۷
- مهر ۱۳۹۷
- شهریور ۱۳۹۷
- مرداد ۱۳۹۷
- تیر ۱۳۹۷
- خرداد ۱۳۹۷
- اردیبهشت ۱۳۹۷
- فروردین ۱۳۹۷
- اسفند ۱۳۹۶
- بهمن ۱۳۹۶
- دی ۱۳۹۶
- آذر ۱۳۹۶
- آبان ۱۳۹۶
- مهر ۱۳۹۶
- شهریور ۱۳۹۶
- مرداد ۱۳۹۶
- تیر ۱۳۹۶
- خرداد ۱۳۹۶
- اردیبهشت ۱۳۹۶
- فروردین ۱۳۹۶
- اسفند ۱۳۹۵
- بهمن ۱۳۹۵
- دی ۱۳۹۵
- آذر ۱۳۹۵
- آبان ۱۳۹۵