هر آنچه باید از خواص تخم گشنیز بدانید
از خواص تخم گشنیر و فواید آن در طب سنتی می توان به تسکین سر درد، درد دندان، درد گوش، درد عصب صورت، تقویت قلب و افزایش شیر مادران اشاره کرد.
ذکر شده است که تخم گشنیز جزو گیاهان دارویی مهم محسوب می شود. از تخم گشنیز در طب سنتی برای تصفیه خون استفاده می کنند. تخم گشنیز حاوی اسانس روغنی می باشد که برای تهیه مواد گالینیکی نظیر آب رویال به عنوان بادشکن به کار گرفته می شود. خواص تخم گشنیز به خواص زیره شباهت زیادی داشته و دارای خاصیت ضد نفخ، ضد میکروب، معطر، خلط آور، ضد درد، خواب آور، آرامبخش، ضد چربی و مدر می باشد.
هر آنچه باید از خواص تخم گشنیز بدانید:
خوب است بدانید که تخم گشنیز ظاهری تخم مرغی دارد و رنگ آن سبز مایل به زرد می باشد که در اثر خشک شدن به رنگ زرد مایل به قهوه ای در می آید. از برگ و تخم گشنیز علاوه بر مصرف دارویی، به عنوان ادویه و چاشنی نیز در پخت غذاها می توان استفاده نمود و خواص تخم گشنیز به شرح زیر می باشد:
- از جوشانده تخم گشنیز برای تسکین سیستم اعصاب استفاده می کنند و خاصیت آرامبخش دارد و به بهبود فرایند خواب کمک می نماید.
- جهت تسکین درد گوش و درد عصب صورت یک قاشق غذاخوری پودر تخم گشنیز را در یک لیوان آب بجوشانید و با آن گوش را بخور دهید.
- از دم کرده یا جوشانده تخم گشنيز يا خوردن تخم گشنيز به صورت بو داده می توان برای درمان اسهال خونی کمک گرفت.
- جویدن تخم گشنیز دندان درد را آرام می کند.
- تخم گشنیز برای شستشوی دهان و دندان ها مفید می باشد، در این جهت یک قاشق چايخوري پودر تخم گشنيز را در يک ليوان آّب جوش ريخته و به مدت پنج دقيقه دم كنيد سپس از آن براي شستن دهان، دندان و غرغره گلو استفاده نمایید.
- برای درمان سردردی که از افزایش حرارت بدن ایجاد شده باشد، باید تخم گشنیز را کوبیده، در سرکه خیس کرده و به سر بمالید تا آرام شود.
- مصرف تخم گشنیز سبب کاهش چربی خون شده از بروز بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند و برای تقویت قلب بسیار مفید است.
- در خواص تخم گشنیز آمده است که این میوه شیر افزا می باشد و به درمان کم شدن شیر مادر کمک می کند.
- از تخم یا میوه گشنیز می توان برای درمان بواسیر استفاده نمود. برای این کار باید ده گرم تخم گشـنیز را بو داده تا قهوه ای رنگ شود. آن را پودر کنید و با مقداری سرکه مخلوط کرده و چند روز آن را بنوشید تا بواسیر را از بین ببرد.
- تخم گشنیز سبب تقویت حافظه می شود. برای تقویت حافظه پانزده گرم تخم گشنیز و پانزده گرم تخم شنبلیله را با هم کوبیده با عسل مخلوط کرده صبح به صبح یک قاشق میل کنید.
- تخم گشنیز سرشار از پتاسیم، ویتامین کا، آ و منبع خوبی از فیبر غذایی، منیزیم، منگنز و آهن به شمار می آید.
مضرات و موارد منع مصرف تخم گشنیز:
به خاطر داشتن خواص مخدر در تخم گشنیز، باید از زیاده روی در مصرف آن پرهیز گردد. اگر تخم گشنيز به اندازه مصرف شود هيج گونه ضرري ندارد ولي مصرف زياد از حد آن توليد مستي توام با خستگي شديد مي كند و گاهي به خوابي عميق و گنگي و بي حسي منجر مي گردد.
در مصرف تخم گشنیز حد اعتدال را رعایت نمایید تا به عارضه های مصرف بیش از اندازه میوه گشنیز گرفتار نشوید. همچنین برای اطلاع از خواص گشنیز می توانید بر روی لینک کلیک کنید.
منبع : arga-mag.com
ارسال در واتساپ ارسال در تلگرام
تبلیغات متنی
خواص میوه ها و گیاهان
مطالب مرتبط
آرشیو ماهیانه
- فروردین ۱۴۰۳
- اسفند ۱۴۰۲
- بهمن ۱۴۰۲
- دی ۱۴۰۲
- آذر ۱۴۰۲
- آبان ۱۴۰۲
- مهر ۱۴۰۲
- شهریور ۱۴۰۲
- مرداد ۱۴۰۲
- تیر ۱۴۰۲
- خرداد ۱۴۰۲
- اردیبهشت ۱۴۰۲
- فروردین ۱۴۰۲
- اسفند ۱۴۰۱
- بهمن ۱۴۰۱
- دی ۱۴۰۱
- آذر ۱۴۰۱
- آبان ۱۴۰۱
- مهر ۱۴۰۱
- شهریور ۱۴۰۱
- مرداد ۱۴۰۱
- تیر ۱۴۰۱
- خرداد ۱۴۰۱
- اردیبهشت ۱۴۰۱
- فروردین ۱۴۰۱
- اسفند ۱۴۰۰
- بهمن ۱۴۰۰
- دی ۱۴۰۰
- آذر ۱۴۰۰
- آبان ۱۴۰۰
- مهر ۱۴۰۰
- شهریور ۱۴۰۰
- مرداد ۱۴۰۰
- تیر ۱۴۰۰
- خرداد ۱۴۰۰
- اردیبهشت ۱۴۰۰
- فروردین ۱۴۰۰
- اسفند ۱۳۹۹
- بهمن ۱۳۹۹
- دی ۱۳۹۹
- آذر ۱۳۹۹
- آبان ۱۳۹۹
- مهر ۱۳۹۹
- شهریور ۱۳۹۹
- مرداد ۱۳۹۹
- تیر ۱۳۹۹
- خرداد ۱۳۹۹
- اردیبهشت ۱۳۹۹
- فروردین ۱۳۹۹
- اسفند ۱۳۹۸
- بهمن ۱۳۹۸
- دی ۱۳۹۸
- آذر ۱۳۹۸
- آبان ۱۳۹۸
- مهر ۱۳۹۸
- شهریور ۱۳۹۸
- مرداد ۱۳۹۸
- تیر ۱۳۹۸
- خرداد ۱۳۹۸
- اردیبهشت ۱۳۹۸
- فروردین ۱۳۹۸
- اسفند ۱۳۹۷
- بهمن ۱۳۹۷
- دی ۱۳۹۷
- آذر ۱۳۹۷
- آبان ۱۳۹۷
- مهر ۱۳۹۷
- شهریور ۱۳۹۷
- مرداد ۱۳۹۷
- تیر ۱۳۹۷
- خرداد ۱۳۹۷
- اردیبهشت ۱۳۹۷
- فروردین ۱۳۹۷
- اسفند ۱۳۹۶
- بهمن ۱۳۹۶
- دی ۱۳۹۶
- آذر ۱۳۹۶
- آبان ۱۳۹۶
- مهر ۱۳۹۶
- شهریور ۱۳۹۶
- مرداد ۱۳۹۶
- تیر ۱۳۹۶
- خرداد ۱۳۹۶
- اردیبهشت ۱۳۹۶
- فروردین ۱۳۹۶
- اسفند ۱۳۹۵
- بهمن ۱۳۹۵
- دی ۱۳۹۵
- آذر ۱۳۹۵
- آبان ۱۳۹۵