تاریخ ارسال : ۲۹ تیر ۱۳۹۶ ارسال دیدگاه
۸سبزی که خام آنها پر خاصیت تر است
در حالی که فرایند پخت و پز غذاها به بهبود عطر و طعم آنها کمک میکند، ثابت شده که مصرف برخی غذاهای خاص به صورت خام، ویتامینها و مواد معدنی بیشتری را برای حفظ سلامت بدن تامین میکند.
برخی از غذاها در صورتی که ۱۰۰ درصد خام مصرف شوند، بسیار مغذیتر و سالمترند. گرما و حرارت در هنگام طبخ، بسیاری از مواد مغذی ضروری را میتواند از بین ببرد. به همین دلیل شما این ۸ ماده غذایی را حتما خام مصرف کنید:
چغندر
یکی از سبزیجاتی است که بالاترین میزان قند و مواد مغذی ضروری را دارد. چغندر حاوی ویتامینهای آ، ث و ب، مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم و آهن، فیبر، و … است و مصرف منظم آن به بهبود سیستم ایمنی بدن و گردش خون و حفظ سلامت کلی بدن کمک میکند. چغندر را نپزید چون با این کار ۲۵ درصد از میزان اسید فولیک خود را از دست میدهد.
بروکلی
حاوی ویتامین ث، کلیسم، پتاسیم و سایر مواد مغذی است و مقادیر قابل ملاحظهای سولفورفان دارد؛ یک ترکیب که با کاهش خطر ابتلا به سرطان و همچنین بیماریهای قلبی عروقی مرتبط است. مصرف خام بروکلی، جذب سولفورفان موجود در آن و سایر ویتامینها و مواد معدنی بروکلی را چند برابر میکند.
پیاز
حاوی یک ترکیب فعال به نام آلیسین است که از سرطان جلوگیری میکند، برطرف کننده اضطراب است و سلامت قلب و عروق را بهبود میبخشد. در فرایند پخت و پز سطوح این مواد مغذی کاهش مییابد و جذب آنها سختتر میشود.
فلفل قرمز
میزان ویتامین ث موجود در آن چند برابر مرکبات است و منبع خوبی از ویتامین ب ۶، ویتامین ای و منیزیم نیز محسوب میشود. پخت و پز فلفل قرمز باعث میشود که ویتامین ث و سایر مواد مغذیاش را تا حد بسیار زیادی از دست بدهد.
آجیل
منبع مهمی از چربی، پروتئین و آنتی اکسیدانها است. مصرف منظم آجیل منجر به کاهش کلسترول بد، کمک به بهبود گردش خون میشود و سایر اختلالات سیستم قلبی عروقی را کاهش میدهد. تغییرات حاصل شده در رنگ، طعم، بافت و ظاهر آجیل، در طول فرایند حرارت دادن آنها، ناشی از واکنش قهوهای شدن غیر آنزیمی است. این فرآیند باعث از دست رفتن خواص آنتی اکسیدانی آجیل و کاهش قابلیت هضم پروتئین و از دست رفتن اسیدهای آمینه ضروری شده، و در نهایت منجر به کاهش ارزش تغذیهای آن میگردد. به طور کلی میتوان گفت حرارت دادن، بر همه مواد مغذی مغزها، از چربی، قند و پروتئین گرفته تا ویتامینها تاثیر منفی میگذارد.
توتها
اضافه کردن توتها به غلات و یا آجیل در وعده صبحانه، آن را تبدیل به یک وعده غذایی سالم میکند. اما توتهای خشک چنین قابلیتی ندارند چون شکر و حتی کالری آنها، سه برابر بیشتر از توت معمولی است. در طول فرایند خشک کردن توتها، ویتامینهای محلول در آب و مواد معدنی آنها، حالت طبیعی خود را به طور کامل از دست میدهند.
نارگیل
از آنجایی که نارگیل یک پای ثابت دسرها است به سادگی یادمان میرود که مصرف آن همان گونه که هست و بدون قند افزوده برای سلامتی مفید است. محققان به این نتیجه رسیده اند که آب نارگیل حاوی مواد مغذی زیادی است و گوشت آن دارای اسیدهای چرب سالمی است که به سلامت قلب و مغز کمک زیادی میکند. بنابراین بهتر است نارگیل به صورت خام و میوه معمولی مصرف شود.
سیر
سیر مترادف آشپزی خوشمزهی ایتالیایی و افزودن آن به پاستاها و غذاهای گوشتی است. سیر شهرت جهانی دارد و سرشار از آلیسین؛ منگنز، ویتامین ب ۶، ویتامین ث، سلنیوم و فیبرها است و مصرف آن به صورت خام فواید زیادی دارد. مصرف سیر خام به میزان دو تا سه بار در هفته خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش میدهد. توصیه میکنیم در افزودن سیر خام به سالادها و ساندویجهایتان شک نکنید.
با کلیک روی دکمه های زیر میتوانید این مطلب را برای دوستان خود در پیام رسان ها ارسال کنید.
ارسال در واتساپ ارسال در تلگرام
ارسال در واتساپ ارسال در تلگرام
بازدید: 1313
تبلیغات متنی
0
0
رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
وارد شدن
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
خواص میوه ها و گیاهان
مطالب مرتبط
آرشیو ماهیانه
- فروردین ۱۴۰۳
- اسفند ۱۴۰۲
- بهمن ۱۴۰۲
- دی ۱۴۰۲
- آذر ۱۴۰۲
- آبان ۱۴۰۲
- مهر ۱۴۰۲
- شهریور ۱۴۰۲
- مرداد ۱۴۰۲
- تیر ۱۴۰۲
- خرداد ۱۴۰۲
- اردیبهشت ۱۴۰۲
- فروردین ۱۴۰۲
- اسفند ۱۴۰۱
- بهمن ۱۴۰۱
- دی ۱۴۰۱
- آذر ۱۴۰۱
- آبان ۱۴۰۱
- مهر ۱۴۰۱
- شهریور ۱۴۰۱
- مرداد ۱۴۰۱
- تیر ۱۴۰۱
- خرداد ۱۴۰۱
- اردیبهشت ۱۴۰۱
- فروردین ۱۴۰۱
- اسفند ۱۴۰۰
- بهمن ۱۴۰۰
- دی ۱۴۰۰
- آذر ۱۴۰۰
- آبان ۱۴۰۰
- مهر ۱۴۰۰
- شهریور ۱۴۰۰
- مرداد ۱۴۰۰
- تیر ۱۴۰۰
- خرداد ۱۴۰۰
- اردیبهشت ۱۴۰۰
- فروردین ۱۴۰۰
- اسفند ۱۳۹۹
- بهمن ۱۳۹۹
- دی ۱۳۹۹
- آذر ۱۳۹۹
- آبان ۱۳۹۹
- مهر ۱۳۹۹
- شهریور ۱۳۹۹
- مرداد ۱۳۹۹
- تیر ۱۳۹۹
- خرداد ۱۳۹۹
- اردیبهشت ۱۳۹۹
- فروردین ۱۳۹۹
- اسفند ۱۳۹۸
- بهمن ۱۳۹۸
- دی ۱۳۹۸
- آذر ۱۳۹۸
- آبان ۱۳۹۸
- مهر ۱۳۹۸
- شهریور ۱۳۹۸
- مرداد ۱۳۹۸
- تیر ۱۳۹۸
- خرداد ۱۳۹۸
- اردیبهشت ۱۳۹۸
- فروردین ۱۳۹۸
- اسفند ۱۳۹۷
- بهمن ۱۳۹۷
- دی ۱۳۹۷
- آذر ۱۳۹۷
- آبان ۱۳۹۷
- مهر ۱۳۹۷
- شهریور ۱۳۹۷
- مرداد ۱۳۹۷
- تیر ۱۳۹۷
- خرداد ۱۳۹۷
- اردیبهشت ۱۳۹۷
- فروردین ۱۳۹۷
- اسفند ۱۳۹۶
- بهمن ۱۳۹۶
- دی ۱۳۹۶
- آذر ۱۳۹۶
- آبان ۱۳۹۶
- مهر ۱۳۹۶
- شهریور ۱۳۹۶
- مرداد ۱۳۹۶
- تیر ۱۳۹۶
- خرداد ۱۳۹۶
- اردیبهشت ۱۳۹۶
- فروردین ۱۳۹۶
- اسفند ۱۳۹۵
- بهمن ۱۳۹۵
- دی ۱۳۹۵
- آذر ۱۳۹۵
- آبان ۱۳۹۵